Rapport Straatnaamborden overhandigd aan wethouder

Rapport straatnaamborden voor een gastvrij Delft

18 december 2012, door BZP

In de stadskrant van 10 oktober 2012 heeft de gemeente Delft een oproep gedaan aan de inwoners van Delft om slecht zichtbare straatnaamborden te melden bij de gemeente. Naar aanleiding van deze oproep hebben de vijf belangenverenigingen in de binnenstad binnen hun eigen deelgebieden een inventarisatie gehouden van alle straatnaamborden.

Vandaag, 18 december, zal wethouder Raimond de Prez het rapport met aanbevelingen ontvangen uit handen van Sonja Sint namens de vertegenwoordigers van de vijf belangenverenigingen in de binnenstad. 

Het rapport is mede bedoeld dat bezoekers van Delft de weg kunnen vinden en het zal bijdragen aan een gastvrije binnenstad. Daarnaast komt ondere andere naar voren dat er vooralsnog geen consistent beleid lijkt te zijn t.a.v. het aanbrengen van straatborden. Als inwoners en gebruikers zijn wij natuurlijk goed op de hoogte van onze leefomgeving en wij hebben deze kennis aangewend om aanbevelingen te doen t.a.v. plaatsing en locatie van straatborden. Vanzelfsprekend hebben wij hierbij ook rekening gehouden met de verschillende soorten verkeersstromen en hoeveelheid niet lokaal verkeer. Wij hopen dat de gemeente Delft onze aanbevelingen gebruikt om de binnenstad van Delft gastvrij en bereikbaar te laten blijven zijn.

Het gehele rapport kunt u hier downloaden: