AD: "Brug gaat de lucht in"

4 april 2013, door Stefan Heger (overgenomen uit het AD van 4 april editie Delft)

Keuze voor geheel ander ontwerp Sebastiaansbrug

De nieuwe St. Sebastiaansbrug gaat er compleet anders uitzien dan gepland. Het wordt een zogeheten tafelbrug, waarbij het hele wegdek inclusief tramleidingen horizontaal liggend de lucht in wordt geduwd. 'Het uitzicht van omwonenden wordt beter.'
De St. Sebastiaansbrug tussen het Zuidpoort-gebied en de TU-wijk is één van de belangrijkste toegangspoorten tot de binnenstad. Het bouwwerk is al langer in slechte staat en daardoor aan vervanging toe. De nieuwe brug zou oorspronkelijk een betere versie van de huidige basculebrug worden. Dat is een brug waarbij het wegdek vanuit een vast punt schuin opklapt.
Op advies van een team van experts van de gemeente Delft en de provincie Zuid-Holland wordt nu toch gekozen voor een tafelbrug. "Je kan het beste denken aan een tafel die aan de vier poten omhoog wordt geduwd," legt architect Rein Jansma van Zwart & Jansma Architects dat het ontwerp maakt uit.
Een tafelbrug ziet er volgens de experts en het architectenbureau beter uit in de omgeving. "We hebben hiervoor gekozen om de beeldkwaliteit van de omgeving te verbeteren," legt woordvoerder Marjolein Vellekoop van de provincie Zuid-Holland uit. "Het is vooral voor omwonenden van de brug een grote verbetering van hun uitzicht."
De tafelbrug zal weinig plek innemen in het zichtveld. "De brug wordt van onder omhoog geduwd, dus er hoeft geen enorm massief mechanisme bijgebouwd te worden om het ding open te klappen," legt Jansma uit. "Daardoor is er ook meer transparantie onder de brug, meer doorkijk, wat goed is voor de sociale veiligheid. Het wordt geen donker plekje onder die brug."
Tramreizigers hoeven bij deze variant bovendien minder bang te zijn voor storingen. "Bij een brug die schuin opklapt worden de rails en de bovenleiding van de tram losgekoppeld als de brug open gaat," vertelt de architect. "De tafelbrug hoeft maar anderhalve meter omhoog voor de doorvaart. Daardoor ziet het er naar uit dat de tramleiding gekoppeld kan blijven bij het optillen van het wegdek." Doordat een tafelbrug geen peiler in het midden heeft kunnen er bovendien bredere schepen langs.
Naar verwachting is de nieuwe St.Sebastiaansbrug eind 2015 gereed. Het vervangen van de St.Sebastiaansbrug liep in het verleden vertraging op door conflicten tussen belanghebbende partijen.