Dock van Delft sluit poorten

Dock van Delft Sluit poorten

6 maart 2013, door BZP

Al vanaf de oplevering van het gebouw bestaat bij een groot aantal bewoners van het Dock van Delft de wens om de patio’s af te sluiten voor niet‐bewoners. De reden daartoe is gelegen in de toenemende overlast die door bewoners, maar ook de bewoners van de woonboten in de Zuidergracht wordt ondervonden in de vorm van het door fietsers, brommers en scootmobielen hard rijden over de loopbrug; rondhangende jongeren die rommel achterlaten, lawaai maken en lawaaierig skateboarden. Daarnaast zijn er hondenbezitters die menen dat onze patio’s een stukje openbaar groen zijn waar ze ongestraft de uitwerpselen van hun hond kunnen laten liggen en waar zij hun viervoeter kunnen laten rondspringen waardoor de aanwezige sedumplantjes worden beschadigd.
De druppel die de emmer deed overlopen is de schade die in de laatste week van 2010 is ontstaan aan 8 ruiten met een totale schade van ruim 7.000 euro.

Het plaatsen van hekken heeft tot doel de bovengenoemde overlast te minimaliseren en het mogelijk te maken verantwoord te investeren in plantenbakken en tuinmeubilair, waarbij wordt nagestreefd dat Dock van Delft voor kopers en huurders een zo open en toegankelijk mogelijk karakter behoudt. De plannen voor het afsluiten van de patio’s en doorgangen zijn besproken met de wijkagent en zijn positief ontvangen. De plannen zijn besproken met Vidomes de locaties van de hekken en de deuren zijn gezamenlijk vastgesteld. Hiermee is ook rekening gehouden met de ontsluiting van de oogarts.

Aanvraag omgevingsvergunning:
Middels een hekwerk afsluiten van de patio's en steiger
Ezelsveldlaan complex Dock van Delft | bouw: middels een hekwerk afsluiten van de patio's en steiger | beslistermijn is met maximaal 6 weken verlengd, nieuwe beslisdatum: 9-6-2013.
Bekendmakingtype: omgevingsvergunning
Uitgever: Gemeente Delft
Locatie: DELFT
Publicatiedatum: 2013-05-08 Eertse aanvraag 2013-03-03
http://www.delft.nl/content.jsp?objectid=111072

Steiger Dock van Delft aan Kruisstraat
Steiger Dock van Delft aan Kruisstraat