Afsluiting Sebastiaansbrug

Afsluiting Sebastiaansbrug

18 maart 2014, door BZP - informatie van TDG

Tussen de Geveltjes heeft alvast wat zaken op een rij gezet over de afsluiting van de Sebastiaansbrug medio september 2014. Dit als natuurlijk alle vergunningen zijn verleend en de aanbesteding van de brug succesvol is geweest!

De brug zal van september 2014 tot september 2015 zijn afgesloten voor al het verkeer. Zodra de nieuwe brug gereed is xal de tram met ingang van december 2015 over de brug gaan rijden.
In de periode dat de brug niet toegankelijk is verlaagt Parking Delft het dagtarief voor de Zuidpoortgarage naar € 8,- (in plaats van € 14,-).
In dezelfde periode zal het gebied Mijnbouwplein/-straat en het Poortlandplein worden heringericht met o.a. een nieuwe riolering en een rotonde bij de Vredeskerk. Voor de bezoekers van Delft zal de omleiding zijn zoals het nu voor het vrachtverkeer is geregeld. De bebording wordt aangepast waarbij de automobilisten wordt verzocht de navigatie uit te schakelen (Nederlands en Engels).

Voor de marketing is er een samenwerking tussen de Gemeente, Delft Marketing, Parking Delft en Tussen de Geveltjes (BOB) onder de noemer ‘Welkom in Delft’ met als doel de positieve beleving omtrent bereikbaarheid te versterken en bezoekers een welkom en gastvrij gevoel te geven. Dit gebeurt volgende 3 pijlers:

1) Goed geïnformeerd zijn (bezoekers, ondernemers en bewoners)
2) Welkom voelen (Bezoekers)
3) Extra prikkels om naar Delft te komen (bezoekers) door middel van diverse maatregelen en acties door "Welkom in Delft" en natuurlijk door acties van ondernemers.

Meer info:
Bereikbaar Delft
Rijkswaterstaat
Van A naar Beter
Provincie Zuid Holland - Thema wegverkeer
Provincie Zuid Holland - Sebastiaansbrug
Tussen de Geveltjes