Ondertekening horeca convenant in Delft

Samenwerking binnenstad Delft

16 juni 2014, door BZP

Op donderdag 19 juni a.s. zullen op het Heilige Geestkerkhof 4 in Delft om 15.30 afspraken worden bezegeld die de sleutel vormen tot een bijzondere samenwerking in de Delftse binnenstad!

Op donderdag 19 juni a.s. om 15.30 zullen vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Delft, Bewonersplatform Binnenstad Noord, Belangenvereniging De Oude en De Nieuwe Delf, Belangenvereniging Zuidpoort, Politie Bureau Delft en namens de gemeente Delft burgemeester Verkerk een convenant ondertekenen. Dit zal plaatsvinden op het terras van Café De Oude Jan op het Heilige Geestkerkhof 4.

In het convenant staan diverse afspraken met als belangrijkste doel het beperken van de overlast van de terrassen en het verhogen van de leefbaarheid in de binnenstad. De bestaande afspraken over de openingstijden van de terrassen blijven hiermee ongewijzigd, terwijl de overlast voor de bewoners zal worden beperkt.
Zo komt er een meldpunt overlast, worden er vanuit de horeca gebiedsambassadeurs aangesteld en zal er regelmatig overleg plaatsvinden tussen horeca en bewoners.

Deze bijzondere en unieke samenwerking kent alleen maar winnaars: bewoners, horeca en de binnenstad van Delft!

De inhoud van convenant zal donderdagmiddag bekend gemaakt worden.