cepezed verhuist naar 'Techniekmuseum'

cepezed verhuist naar Ezelsveldlaan 61

23 juni 2014, door cepezed (foto Leo van Woerkom)

cepezed is te groot geworden voor zijn kenmerkende en veelbesproken kantoorgebouw in Delft en gaat daarom verhuizen. Per 26 juli 2014 nemen wij onze intrek in het voormalige laboratorium voor Werktuig- en Scheepsbouwkunde van de Technische Universiteit, ook bekend als het voormalige Techniekmuseum.

Geheel in lijn met onze opvattingen over hergebruik hebben we dit monumentale gebouwensemble de afgelopen tijd omgevormd tot eigentijds bedrijfsverzamelgebouw met een bijzondere atmosfeer. Het authentieke industriële karakter hebben we daarbij gecombineerd met onder meer een innovatief klimaatsysteem en een nieuwe, transparante en minimaal gedetailleerde verbindingsgang.

Ons postadres, telefoonnummer en al onze e-mailadressen blijven gelijk; alleen het bezoekadres verandert van Phoenixstraat 60b in Ezelsveldlaan 61.

Onze nieuwe huisvesting is zowel per auto als openbaar vervoer makkelijk bereikbaar. Station Delft, parkeergarage Zuidpoort en diverse haltes van bus- en tramlijnen liggen in de directe nabijheid.

Wij zien ernaar uit u in ons nieuwe pand te verwelkomen.

architectenbureau cepezed b.v.
cepezedinterieur

ezelsveldlaan 61
postbus 3068
2601 db delft nl
+31 15 215 0000
www.cepezed.nl
post@cepezed.nl

cepezedprojects b.v
develop/design/build

ezelsveldlaan 61
postbus 3068
2601 db delft nl
+31 15 215 0999
www.cepezedprojects.nl
post@cepezedprojects.nl

Interieur cepezed (foto Leo van Woerkom)Interieur cepezed (foto Leo van Woerkom)

Uit de Delft op Zondag van 29 juni 2014:

Voormalig pand Techniekmuseum komende maand na zes jaar leegstand weer bewoond

Het pand van het voormalig Techniekmuseum aan de Ezelsveldlaan wordt na een periode van verbouwingen aanstaande maand voor het eerst sinds ruim zes jaar weer betrokken. Architectenbureau cepezed kocht het pand in april 2012 van de Gemeente en maakte het In de tussentijd klaar om als kantoorruimte te dienen.

Voor de aankoop van het pand waren er verschillende kapers op de kust. Buurtbewoners voorkwamen dat Dansschool Wesseling het monumentale pand zou betrekken, Walter Getreuer wilde er zijn reptielenzoo Serpo voortzetten, maar uiteindelijk was het cepezed dat het pand, na zo'n vier jaar van leegstand, aankocht.
Jeroen Hendriks van cepezed kijkt met een tevreden gevoel terug op de laatste twee jaar. "De verbouwing is voorspoedig gegaan. We hebben in de grote hal, die we zelf als bedrijf gaan betrekken, een extra vloer aangebracht en we hebben er een nieuw klimaatsysteem geplaatst. Daarnaast hebben we het verbindingsstuk tussen de drie hallen afgebroken en vervangen door een glazen hal." cepezed betrekt de grootste van de drie hallen die het voormalig Techniekmuseum rijk is. De overige twee hallen zijn inmiddels al verhuurd, cepezed betrekt de nieuwe bedrijfsruimte eind juli. "Dat doen we met gemengde gevoelens", vertelt Hendriks. "Het is niet alleen een nieuw begin, maar ook een afsluiting van een heel mooie periode. We begonnen ooit in oude barakken van het ziekenhuis aan de Phoenixstraat en hebben daar in de jaren negentig ons huidige onderkomen helemaal zelf ontworpen en gebouwd. Het is nog steeds een prachtig pand waarin het heel fijn is om te werken. Uiteindelijk werd het toch te klein voor ons, dus moesten we verhuizen. Gelukkig is een deel van het pand inmiddels al verhuurd; voor een ander deel zoekt men nog huurders. We hebben verschillende panden bekeken en kwamen bij het voormalig Techniekmuseum uit." Het nieuwe pand brengt volgens Hendriks ook een andere manier van werken met zich mee. "Want nu zitten we op verschillende verdiepingen, terwijl we straks met zijn allen in één grote hal zitten. Zo loop je makkelijker even bij elkaar langs en zul je elkaar ook regelmatiger bij de koffleautomaat tegenkomen."
Het nieuwe bedrijfspand van cepezed past goed bij de manier van werken waar cepezed voor staat. "Want de laatste tijd krijgen we steeds vaker te maken met opdrachten waarbij bestaande gebouwen worden gerenoveerd of waarbij sprake is van een herbestemming. Het is mooi om zelf ook in zo'n prachtig oud gebouw te huizen. Natuurlijk vind je nog steeds wel heel vaak nieuwbouwprojecten, maar dat worden er toch minder. Je moet tegenwoordig vaak een goede reden hebben om nieuw te bouwen. Als architectenbureau was ons eigen kantoor zeker niet de eerste herbestemmingsopdracht die we uitvoerden. Zo hebben we de laatste tijd in Helmond de voormalige Cacaofabriek omgebouwd tot een cultureel centrum. In diezelfde stad hebben we ook een kerk omgebouwd tot een theater. Dat is echter niet het enige, want we ontwerpen natuurlijk ook nog nieuwe gebouwen en werken aan gebouwen die aan renovatie of herbestemming toe zijn."